The site is located in the south-west of the Schwielowsee, set within the mixed-use residential area of Ferch. The surrounding shore area and the site itself slopes downwards towards the lake and grants an indisturbed view across the lake even from the second row. The rectangular building is orientated along the lie of the slope and towards the lake. The house is composed of the main structure which incorporates the living and bedrooms and the foundation with the utiliy rooms. The main structure with the main entrance is at level with the high part of the slope and cantilevers over the lower part, supported by the foundation. In front of the glazed living room is a canopied terrace. From here the roof terrace can be accessed via a spiral staircase.

Client:
private
Planning:
2006 - 2007
Realisation:
2007